Intro Blog logó

város címkéjű videók

Ezek minden embert érintő dolgok

Ezek minden embert érintő dolgok

A járókelő.hu egy önkéntesek által működtetett honlap ill. mobil alkalmazás, amelyen közterületi problémákat, hiányosságokat jelenthet be bárki. Az észlelt problémáról egy fényképet és egy rövid leírást kell elküldeni. Ezeket a bejelentéseket a Járókelő csapatának önkéntesei ellenőrzik, majd az illetékes hivatalok, önkormányzatok felé továbbítják. A honlapon nyomon követhető az ügy megoldódása, az illetékesektől kapott válaszok. A kezdeményezés számos megoldott üggyel büszkélkedhet már. A járókelő.hu csapatából Le Mariettával beszélgettünk.

Futótársat keresek, süteményem van

Futótársat keresek, süteményem van

A miutcánk.hu egy olyan közösségi oldal,  amelynek segítségével megtudhatjuk kik laknak a szomszédunkban, lehetőséget teremt arra, hogy kapcsolatot alakítsunk ki egymással. A Lenovo Motivátor Nagydíjas projekt létrehozóival a Miutcánk.hu Piknik rendezvényén beszélgettünk.

    2015-10-10

Mi lesz veled Városliget?

Mi lesz veled Városliget?

A térség legnagyobb kulturális beruházása várható a Városligetben: a projekt részeként új épületekkel és a meglévők felújításával kiépül a múzeum negyed, a zöldfelület aránya nőni fog – állítja a projektért felelős állami tulajdonú Városliget Zrt. Civilek azonban tiltakoznak: a Kertem helyén a Magyar Zene Háza lesz, 200 fát kivágnak, a Ligetet agyon fogják nyomni az monstrumok és a turisták. Bardóczi Sándor, tájépítésszel sétáltunk a Városligetben.