Intro Blog logó

riport címkéjű videók

Drótkerítés plüssből

Drótkerítés plüssből

A kispesti Karinthy Frigyes Gimnázium diákjai évek óta vesznek részt egy nemzetközi programban, projektjük a KarMUN – Karinthy Model United Nations nevet viseli.
Öt diák kezdeményezésére az idei tanévben a KarMUN programhoz egy képzőművészeti projekt is kapcsolódott, melybe neves kortárs művészek is részt vállaltak. Az Art Projekt Group csapatával beszélgettünk háborúról, migrációról, és ezek művészi interpretációs lehetőségeiről.

Kénytelen volt a hajót kilógatni az ablakon

Kénytelen volt a hajót kilógatni az ablakon

Gondolt már arra, hogy  épít egy saját kishajót? Az Amatőr Hajóépítők Közösségének iránymutatásával, segítségével bárki megteheti. A közösség, és alapítója azt vallja, hogy otthoni, barkács körülmények között, kézi szerszámokkal, olcsó alapanyagokból is meg lehet építeni egy valódi hajózási élményt adó sporthajót, legyen az kenu, kajak, csónak vagy vitorlás hajó. Az építéshez nincs szükség különösebb tudásra, egy kis utánajárás után bárki megépítheti álmai járművét. Az elkészült járművel becsatlakozhatunk a csapat összejöveteleibe, közös hajózásaiba is.

Készüljön velünk a nyárra!

    2016-04-30

A Zöld Kakas Gyémánt Félkrajcárja

A Zöld Kakas Gyémánt Félkrajcárja

A Zöld Kakas Líceum egy második esély középiskola. Az intézmény érdekes kísérleti pedagógiai programot indított 3-10 éves kisgyerekeknek Gyémánt néven. A programba bekerült gyerekekre jellemző, hogy a hagyományos iskolai kereteken belül nem, vagy csak komoly konfliktusok árán boldogulnak.  Egyes képességeik kiemelkedően jók ( például magas szinten írnak, olvasnak, számolnak, sokszor kiemelkedően kreatívak), míg más részképességeik megerősítéséhez (például szociabilitás) támogatásra, segítségre van szükségük. Az iskola Dr. Gyarmathy Éva pszichológus konzulensi segítsége mellett ezeknek a kicsiknek és nagyoknak szervez különleges programot.
Egy izgalmas pedagógiai kezdeményezés, avagy hogyan lesz a Félkrajcárból Gyémánt?

Kérsz teát?

Kérsz teát?

A Nők A Nőkért Az Erőszak Ellen Egyesület Sipos Vera és Bánki Gergely színészekkel közösen színdarabot hozott létre “Kérsz teát” címmel.
A színdarab egyetemeknek, középiskoláknak tantermi bemutatásra alkalmas módon készült. Így teremt lehetőséget arra, hogy a párkapcsolat, a szexuális közeledés, a beleegyezés és visszautasítás sokszor nem könnyű, de fontos témája átélhető, néhol vicces, de egyben elgondolkoztató, és a készítők reményei szerint párbeszédre sarkalló módon kerüljön a fiatalok elé.

    2016-04-24

Anyakommandó

Anyakommandó

Lelkes, kreatív nők, anyukák, nagymamák. Beszélgetnek, játszanak, alkotnak, majd alkotásaikkal a kerület Védőnői Szolgálatának helyiségeit dekorálják. A dekoráláshoz szükséges anyagokat maguk szerzik be,  önkéntes munkájukat szívesen teszik bele. Olyan tereket szeretnének létrehozni, ahol babák és mamák is jól érzik magukat. Akcióban a környezetszépítő anyacsapat!

    2016-04-21

Vigyél el

Vigyél el

“Vigyél el” kampányuk keretében a Food Angels,  Segítő Angyalok Alapítvány három átmeneti otthon lakóinak szervezett élményprogramot. A gyerekek és szülők reggeli után moziban és játszótéren voltak, majd városnéző buszos túrán vettek részt. Elkísértük őket.

    2016-04-04

Zöld utak

Zöld utak

A Budapest Zöldutak csapata céljául tűzte ki, hogy a város legizgalmasabb önszerveződő közösségi kezdeményezéseit mutatja be az érdeklődőknek. Interaktív biciklitúrák során több helyre is ellátogatnak az arra vállalkozókkal, ahol az érdeklődők személyesen ismerkedhetnek meg közösségi kertek, termelői boltok vagy éppen egy nyitott bicikliműhely közösségének tagjaival.

 

    2016-04-01

INspirál

INspirál

Április 1-én nyílik az   INspirál Cirkuszközpont Újbudán. A hely nyitott amatőröknek és profiknak, mindenkinek, akit érdekel a cirkusz, a zsonglörkődés, az akrobatika világa. Oktató-, alkotó- és előadótér egy helyen. A Cirkuszközpontot a Magyar Zsonglőr Egyesület közössége álmodta meg és biztosítja, jellemzően önkéntes munkával.

Rendkívüli Alternatív Hétfő

Rendkívüli Alternatív Hétfő

Február 29-én Nem leszek suliban néven szülők hirdettek szolidaritási akciót a közoktatásban dolgozókkal, melynek keretén belül nem engedték iskolába gyermekeiket. Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium végzős diákjai szolidaritási programot szerveztek Rendkívüli Alternatív Hétfő néven. A diákok vállalták, hogy az iskolától távol maradó gyerekeket felügyelik, számukra érdekes tevékenységeket, tanórákat szerveznek. A szervezők célja ezzel a segítségnyújtás volt azoknak a szülőknek, akik egyetértenek a kezdeményezéssel, de nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét.

    2016-02-29

Megőrizni a sokféleséget

Megőrizni a sokféleséget

A Növényi Diverzitás Központ a hazai növényi génmegőrzés bázisintézménye, feladataik közé tartozik a saját génforrás gyűjtemények fenntartása is. A magbankban több mint ezer növény szaporító anyaga található meg.

    2016-02-11

Ezek minden embert érintő dolgok

Ezek minden embert érintő dolgok

A járókelő.hu egy önkéntesek által működtetett honlap ill. mobil alkalmazás, amelyen közterületi problémákat, hiányosságokat jelenthet be bárki. Az észlelt problémáról egy fényképet és egy rövid leírást kell elküldeni. Ezeket a bejelentéseket a Járókelő csapatának önkéntesei ellenőrzik, majd az illetékes hivatalok, önkormányzatok felé továbbítják. A honlapon nyomon követhető az ügy megoldódása, az illetékesektől kapott válaszok. A kezdeményezés számos megoldott üggyel büszkélkedhet már. A járókelő.hu csapatából Le Mariettával beszélgettünk.

Megjelent a Magyar Hírlap!

Megjelent a Magyar Hírlap!

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt tegnap kiadta saját, 10 ezer példányszámú Magyar Hírlapját. Pár órával később a Magyar Hírlap Kiadói Kft. közleményben tudatta, hogy nem szereti az ilyen tréfát, „ez a magatartás jogellenes, és nemcsak a kiadónak, illetve a szerkesztőségnek, de a jóhiszemű olvasóknak is kárt okoz. A Magyar Hírlap Kiadói Kft. a szükséges jogi lépéseket megteszi.” Ahogy a Kétfarkú Facebook posztjában fogalmazott: jön az évszázad pere, a Magyar Hírlap feljelenti a Magyar Hírlapot. Az introblog videója a szerkesztőségtől az utcáig követi nyomon az új lapot.

Ha önkénteskedni szeretnék, ez a legjobb hely

Ha önkénteskedni szeretnék, ez a legjobb hely

A budapesti tranzitzónák kiürültek, a fővárosból úgy látszott, nincsenek menekültek Magyarországon. Hegyeshalomnál azonban naponta 4000-6000 menekült érkezett, akik erőltetett menetben hagyták el az országot Ausztria felé. A Migration Aid önkéntesei ott voltak a határon és továbbra is segítették a menekülteket. Kik ők? Miért segítettek, mik a tapasztalataik? A horvát zöldhatár lezárása előtti napok egyike Hegyeshalmon.

Futótársat keresek, süteményem van

Futótársat keresek, süteményem van

A miutcánk.hu egy olyan közösségi oldal,  amelynek segítségével megtudhatjuk kik laknak a szomszédunkban, lehetőséget teremt arra, hogy kapcsolatot alakítsunk ki egymással. A Lenovo Motivátor Nagydíjas projekt létrehozóival a Miutcánk.hu Piknik rendezvényén beszélgettünk.

    2015-10-10