Intro Blog logó

színház címkéjű videók

Showtime

Showtime

A Showtime című monodráma szereplője Will, akit gyerekként durván bántalmaztak mássága miatt. Felnőttként megírja a történetét, sikerkönyve kapcsán egy talkshowban meséli el múltjának elemeit, érzéseit. A Bakonyvári L. Ágnes rendezésében színre vitt darabban Márton Gábor Csaba egy személyben jeleníti meg a Willt,  brutális apját, a nemtörődöm anyját, és a bántalmazó gyerektársakat.
A monodráma szeptembertől iskolai színházi nevelési programként is bemutatkozik.

Történet-felolvasó maraton gyerekek elleni erőszakról

Történet-felolvasó maraton gyerekek elleni erőszakról

A Centrál Színházban maratoni, hat órás történet-felolvasást rendeztek, amelynek témája a gyermekek ellen elkövetett erőszak.  A gyerekek ellen elkövetett szexuális visszaélések 80 százaléka családon belül történik, a túlélők lelki és fizikai sebeit tovább mélyíti az éveken, évtizedeken, akár egy egész életen át tartó hallgatás.  Hat órán át személyes történeteket felolvasni és azokat hallgatni, túlmegy az elviselhetőség határán, az általános ingerküszöbön. Pontosan ez volt a célja a Centrál Színháznak: mennyiséggel áttörni a hallgatáson.
A személyes történetek a Beszélj róla honlapon olvashatóak.

 

Ezzel az abszurditással nem vagy egyedül

Ezzel az abszurditással nem vagy egyedül

A Dreampire projekt tagjai videókamerájukkal gyűjtik az álmokat szerte a világon. A több mint háromezer álomból kereshető, mindenki számára elérhető archívumot szeretnének létrehozni. Az A38-on a projekt bemutatkozó rendezvényén Veiszer Alinda beszélgetett a Skype-on bejelentkező Feldmár Andrással, majd színészek improvizáltak a nézők álmaira.
Ezzel párhuzamosan a csapat videóiból a Kiégő Izzók által épített  labirintusban is bolyonghatott az ember.

Azért ez nem a Paks2

Azért ez nem a Paks2

Az Átrium Film-Színház 2012. november 26-án nyitott meg ismét, mintegy évtizedes bezártság után. A hely összművészeti befogadótérként üzemel.
Az Átrium Magyarországon szokatlan módon, szinte minden feladatba igyekszik önkénteseket bevonni. Fotózástól a díszlet elkészítéséig a legkülönbözőbb feladatokat végzik önkéntesek. Kik mennek el miért önkéntesnek az Átriumba, egyáltalán hogy működik ez az egész önkénteskedés?

    2014-04-09