Intro Blog logó

esemény címkéjű videók

Showtime

Showtime

A Showtime című monodráma szereplője Will, akit gyerekként durván bántalmaztak mássága miatt. Felnőttként megírja a történetét, sikerkönyve kapcsán egy talkshowban meséli el múltjának elemeit, érzéseit. A Bakonyvári L. Ágnes rendezésében színre vitt darabban Márton Gábor Csaba egy személyben jeleníti meg a Willt,  brutális apját, a nemtörődöm anyját, és a bántalmazó gyerektársakat.
A monodráma szeptembertől iskolai színházi nevelési programként is bemutatkozik.

Törd szét a láncot!

Törd szét a láncot!

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Egymilliárd nő ébredése (One Billion Rising) világméretű kampány a nők elleni erőszak ellen. A rendezvény hagyományainak megfelelően idén is a Break the Chain című dalra táncoltak az esemény résztvevői.

Néma Tanúk

Néma Tanúk

Az elmúlt egy évben családon belüli erőszak során meggyilkolt áldozatokra emlékeztek a Néma Tanúk elnevezésű felvonulás résztvevői. A séta a 16 Akciónap névre hallgató nemzetközi kampány nyitóeseménye volt. A rendezvénysorozat számos program, konferencia és műhelyfoglalkozás révén hirdet zéró toleranciát a nők elleni erőszakkal szemben.

Éhezők Viadala

Éhezők Viadala

Szombaton a Vasas-pályán rendezték meg az I. Országos Hajléktalanok Főzőversenyét, Éhezők Viadala címmel. Az eseményen több száz hajléktalan állt sorban meleg ételért. A civil szervezésű esemény célja felhívni a figyelmet a hajléktalanok helyzetére, az országot sújtó tömeges elszegényedésre, továbbá a hajléktalan ellátásban részt vevő szervezetek összekapcsolása, közös célok felállítása.
Az eseményen egymástól igen távol álló civil csoportok (Migration Aid, Nem Adom a Házamat) is megjelentek.

Mindenki bármit tud festeni, ami az ő világában van

Mindenki bármit tud festeni, ami az ő világában van

Idén hatodjára festhetett a főváros legvegyesebb alkotóköre a Psychart24 rendezvényen,
a Semmelweis Egyetem EOK aulájában.
A Budapest Art Brut Galéria valamint a Moravcsik Alapítvány szervezésében
pszichés betegségekben szenvedők és egészséges társaik, amatőr és profi művészek
vagy akár az utcáról betévedők is alkothattak együtt a maratoni, 24 órás programon.
A festmények október végétől láthatóak a Galériában.

Welcome Refugees

Welcome Refugees

Európa szerte demonstrációkat, koncerteket, akciókat tartottak civilek a háború elől menekülők megsegítésére. A #REFUGEESWELCOME tüntetéssorozaton a menekültek megsegítését, a konfliktusok békés rendezését követelték a résztvevők. Budapesten, a Migszol szervezet tartott demonstrációt a Keleti pályaudvar előtt a szolidaritás és az összetartás jegyében, az eseményen több százan vettek részt.

Ma mi, holnap ti – tüntetés a Corvinus szétdarabolása ellen

Ma mi, holnap ti – tüntetés a Corvinus szétdarabolása ellen

Tegnap folytatódott a hétfőn megkezdett demonstráció: több százan vonultak a szétdarabolásra ítélt Corvinus egyetem Villányi úti kampusától a Szalay utcába, az EMMI épületéhez.
A demonstrációt a Corvinus egyetem hallgatói szervezték, tiltakozva az feldarabolása ellen: január elsejével a Corvinus három budai karát a gödöllői Szent István Egyetemhez akarják csatolni.  A Corvinus szenátusa elutasította  az egyetem feldarabolásának tervét, de ezt figyelmen kívül hagyta a minisztérium. A Corvinushoz tatozó több hektáros Budai Arborétumot a tervek szerint értékesíteni fogják.

“Ha kimondom a nevét, az maga a borzalom…(?)”

“Ha kimondom a nevét, az maga a borzalom…(?)”

A daganatos betegséggel küzdők életében kiemelten fontos a nyílt, őszinte kommunikáció az orvos, a beteg és a közvetlen környezet között. Az SOS Daganat! című könyv egy olyan hiánypótló interjúkötet, melyben rákos betegekkel készült interjúk olvashatók küzdelemről, félelmekről. A beszélgetéseket szakértők segítenek értelmezni, így egyszerre több szemszögből is
megismerjük a daganatos betegek mindennapi küzdelmeit.

    2015-08-07