Intro Blog logó

nők címkéjű videók

Kérsz teát?

Kérsz teát?

A Nők A Nőkért Az Erőszak Ellen Egyesület Sipos Vera és Bánki Gergely színészekkel közösen színdarabot hozott létre “Kérsz teát” címmel.
A színdarab egyetemeknek, középiskoláknak tantermi bemutatásra alkalmas módon készült. Így teremt lehetőséget arra, hogy a párkapcsolat, a szexuális közeledés, a beleegyezés és visszautasítás sokszor nem könnyű, de fontos témája átélhető, néhol vicces, de egyben elgondolkoztató, és a készítők reményei szerint párbeszédre sarkalló módon kerüljön a fiatalok elé.

    2016-04-24

Anyakommandó

Anyakommandó

Lelkes, kreatív nők, anyukák, nagymamák. Beszélgetnek, játszanak, alkotnak, majd alkotásaikkal a kerület Védőnői Szolgálatának helyiségeit dekorálják. A dekoráláshoz szükséges anyagokat maguk szerzik be,  önkéntes munkájukat szívesen teszik bele. Olyan tereket szeretnének létrehozni, ahol babák és mamák is jól érzik magukat. Akcióban a környezetszépítő anyacsapat!

    2016-04-21

Törd szét a láncot!

Törd szét a láncot!

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Egymilliárd nő ébredése (One Billion Rising) világméretű kampány a nők elleni erőszak ellen. A rendezvény hagyományainak megfelelően idén is a Break the Chain című dalra táncoltak az esemény résztvevői.

Nem biztos, hogy csak takarítania kell egy cigányasszonynak

Nem biztos, hogy csak takarítania kell egy cigányasszonynak

A Kóstolda lakáséttermet a Színes Gyöngyök Egyesület hívta életre Pécsett. A projekt azért jött létre, hogy a roma nőket és asszonyokat segítse abban, hogy a hagyományos családi szerepeik mellett sikeresen megtalálják helyüket a  társadalomban is.  Az egyesület célja egy találkozási pont létrehozása volt, ahol a nem cigány lakosság megismerheti a cigány ételeket. A lakásétterem dolgozói roma nők és asszonyok, akiknek így alkalma nyílik megmutatni a világnak tehetségüket a finom ételek elkészítésében. Rétessütés Várnai Ancsa vendégszerető csapatával.

    2016-01-25

Néma Tanúk

Néma Tanúk

Az elmúlt egy évben családon belüli erőszak során meggyilkolt áldozatokra emlékeztek a Néma Tanúk elnevezésű felvonulás résztvevői. A séta a 16 Akciónap névre hallgató nemzetközi kampány nyitóeseménye volt. A rendezvénysorozat számos program, konferencia és műhelyfoglalkozás révén hirdet zéró toleranciát a nők elleni erőszakkal szemben.

Történet-felolvasó maraton gyerekek elleni erőszakról

Történet-felolvasó maraton gyerekek elleni erőszakról

A Centrál Színházban maratoni, hat órás történet-felolvasást rendeztek, amelynek témája a gyermekek ellen elkövetett erőszak.  A gyerekek ellen elkövetett szexuális visszaélések 80 százaléka családon belül történik, a túlélők lelki és fizikai sebeit tovább mélyíti az éveken, évtizedeken, akár egy egész életen át tartó hallgatás.  Hat órán át személyes történeteket felolvasni és azokat hallgatni, túlmegy az elviselhetőség határán, az általános ingerküszöbön. Pontosan ez volt a célja a Centrál Színháznak: mennyiséggel áttörni a hallgatáson.
A személyes történetek a Beszélj róla honlapon olvashatóak.

 

Táncoltak az erőszak ellen

Táncoltak az erőszak ellen

A Női Érdek  és tagszervezetei szervezésében került sor a „One Billion Rising Budapest” –  „Egymilliárd Nő Ébredése” elnevezésű eseményre. A szervezők a világméretű kampányhoz csatlakozva közös tánccal hívták fel a figyelmet a nők és lánygyermekek elleni erőszakra.

Köszönet a helyszínért a MiniPolisznak!

    2014-02-15