Intro Blog logó

roma címkéjű videók

Nem biztos, hogy csak takarítania kell egy cigányasszonynak

Nem biztos, hogy csak takarítania kell egy cigányasszonynak

A Kóstolda lakáséttermet a Színes Gyöngyök Egyesület hívta életre Pécsett. A projekt azért jött létre, hogy a roma nőket és asszonyokat segítse abban, hogy a hagyományos családi szerepeik mellett sikeresen megtalálják helyüket a  társadalomban is.  Az egyesület célja egy találkozási pont létrehozása volt, ahol a nem cigány lakosság megismerheti a cigány ételeket. A lakásétterem dolgozói roma nők és asszonyok, akiknek így alkalma nyílik megmutatni a világnak tehetségüket a finom ételek elkészítésében. Rétessütés Várnai Ancsa vendégszerető csapatával.

    2016-01-25

A biológus

A biológus

A Debreceni Egyetem 26 éves kutató biológusa egy olyan diagnosztikai eljáráson dolgozik, amelynek segítségével egy egyszerű nyálmintából már korai stádiumban is kimutatható a szájüregi rák.  A többség azonban nem ezért ismeri Horváth Józsefet, inkább onnan, hogy ő lett az első Aranypánt-díj nyertese.  A közönségdíjat olyan hétköznapi roma hősök kaphatják meg, akik példaként szolgálhatnak mindannyiunk számára.

    2015-09-22

SZOCSOMA

SZOCSOMA

A Szociális Csomagküldő Mozgalom tagjai jótékonysági vásárt szerveztek a Bálint Házban. A SZOCSOMA a tartós, extra szegénységben, elkülönítő kirekesztettségben élő, főleg vidéki romák sokrétű támogatására létrejött csoport. Főként  csomagokat küldnek azoknak a családoknak, akikkel korábban személyes kapcsolatba kerültek.